keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Vegetarian Bolognese



I'm not a huge fan of soy mince in many dishes but this is very tasty. My boyfriend makes a lovely spaghetti bolognese and he has changed my mind about so called meat substitutes on occasion. The taste gets better the longer you simmer the sauce, so take your time to make this dish.

onion (chopped)
carrot (chopped)
celery (chopped)
3-4 cloves garlic (thinly sliced)
soymince (covered with hot stock)
2 dl red wine
1 tin tomatoes (or 4 fresh tomatoes peeled and chopped)
tomato puree
1 bay leaf
thyme
rosemary
black pepper
salt
pinch of nutmeg
olive oil


spaghetti
fresh basil
parmesan

- Fry the onion, carrot and celery on a medium heat until soft and then add garlic and soy mince and fry for a few minutes. After this add the red wine and simmer until half of it has evaporated.
- Add the tomatoes, dried herbs, white pepper and puree and let simmer at least half an hour.
- Boil the spaghetti in a big pan of salted water, drain, rinse with hot water and then season with pepper and olive oil.
- Season to taste, add the nutmeg and drizzle with olive oil to settle the flavours. Serve with fresh basil and freshly grated parmesan.



2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tämä on tosiaan hyvää, vaikken minäkään ole mikään erityisen suuri soijarouheen tms. ystävä. Mutta tässä reseptissä maistui tosi hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että maistui! Kirjoittelen tänne joskus lähiaikoina toisenkin hyvän soijarouhereseptin, kasvisversion perinteisestä "Shepherd's Piesta". Siihen tulee myös linssejä, joten se on paitsi maistuvaa myös oikein ravitsevaa.

    VastaaPoista